Galkov sen je, aby bol za machinácie zatvorený politik

22.09.2011 Celý región

BRATISLAVA 22. septembra (WEBNOVINY) – Minister obrany Ľubomír Galko (SaS) nie je spokojný s tým, že v prípade machinácií vo verejnom obstarávaní v rezorte obrany sú aj po roku obvinené len menšie ryby z rezortu.

„Mojím snom je, aby bol zatvorený politik,“ vyhlásil Galko. Tvrdí, že keď bude zatvorený prvý politik, ktorý rozkrádal verejné financie, tak to bude štart k tomu, aby dali veci do poriadku.

Galko pripúšťa v tomto smere nespokojnosť, ale dodáva, že na druhej strane je ministerstvo obrany najďalej zo všetkých rezortov.

Odporúčame:

Ľubomír Galko verí, že odsúdených za machinácie bude viac
Z machinácií v rezorte obrany sú obvinení ďalší ľudia

V prípade sú obvinení dvaja zamestnanci rezortu, deväť podnikateľov a kvázi hlavný podnikateľ Miroslav D. „O ktorom sa na celom rezorte aj mimo rezortu hovorí, že sa obáva o život. Obáva sa vypovedať, pretože by musel porozprávať také veci, ktoré vedú k vysokým politikom,“ povedal Galko.

Podľa neho bude dobré, ak budú pykať zamestnanci rezortu, ktorí v minulosti zlyhali. Ale ja chcem, aby pykali politici, pretože takéto niečo, čo sa tu organizovalo – to nebuďme naivní – že takéto niečo tu organizoval niekde nejaký podnikateľ, ktorý tu mal nejaké otvorené dvere,“ povedal Galko.

Podľa neho „by v tom bol čert“, aby niekto zo spomínaných deviatich podnikateľov nezačal rozprávať. „Potom sa možno bude aj pán Baška a možno aj niekto ďalší krútiť – to bude pre mňa znak toho, že žijeme v právnom štáte,“ dodal minister
 

Vyberte región

mark